YOĞURT TATLISI
MALZEMELER
3 Yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
YAPILIŞI
Öncelikle tencereye şekeri ve suyu koyarak şerbetini ocakta 10 dk kaynatıyoruz sonlara doğru 1 dilim limon atarak pişiriyoruz
un ve irmik hariç malzemeleri koyarak karıştırıyoruz ardından yavaş yavaş unu ve irmiği koyarak üzerine kabartma tozu ve vanilyayı koyuyoruz
hepsini birlikte karıştırarak yağlanmış tepsiye döküyoruz
180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
şerbet soğuyunca tatlının üzerine döküyoruz tatlınında ilk sıcaklığı çıkmış olacak
şerbeti döktükten sonra dinlendiriyoruz tatlı soğuyunca servise hazır
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder