PATLICANLI BÖREK



PATLICANLI BÖREK
MALZEMELER
1 Kg patlıcan
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su

Hamuru için
5 su bardağı un
tuz
aldığı kadar su

YAPILIŞI
Patlıcanları oyuyoruz içini ayrı bir kaba koyuyoruz
kuru soğanı yemeklik doğruyoruz
tencereye sıvı yağını koyuyoruz içine soğanı  koyarak kavavuruyoruz
1 tatlı kaşığı salça koyuyoruz
ardından patlıcanları koyarak karıştırıyoruz
biberi,karabiberi,ve tuzunu atarak üzerine 1 çay bardağı suyunu koyuyoruz kısık olarak pişiriyoruz
soğuması için bekletiyoruz
hamuru için
unu yoğurma kabına koyarak tuzunu atıyoruz
azar azar su koyarak yoğuruyoruz
15 -20 dk dinlendirerek küçük bezeler yapıyoruz
bezeleri orta büyüklük açıyoruz
açtığımız hamurun bir tarafına koyarak diğer tarafını üzerine kapatıyoruz kenarlarını keserek ay böreği yapıyoruz
tavayı ısıtıyoruz ısınan tavaya börekleri koyarak orta ısıda arkalı önlü pişiriyoruz
harika oluyor aynı mantar tadında yapmanızı tavsiye ederim
oyduğunuz patlıcanları ister dolma ister kurutarak kuru patlıcan yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN

Yorumlar