PATLICAN TURŞUSU


Patlıcan Turşusu
Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
2 kg patlıcan
1 su bardağı sirke
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı limontuzu
1 su bardağından 2 parmak eksik tuz
aldığı kadar su
5-6 dal maydanoz
Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı
Patlıcanların sap kısmını bamya soyar gibi soyuyoruz
patlıcanları iyice yıkıyoruz iki tarafına çatalı patırıyoruz
içine suyun girmesi için bunu yapmamız gerekiyor
patlıcanı koyacağımız kavanozun içine sarımsakları soyarak koyalım
limon tuzunu koyalım ardından temizlemiş olduğumuz patlıcanı kavanoza
dizelim
sirkesini koyalım tuzunu bir kaseye koyarak üzerine su ekleyelim eritelim ve patlıcanların üzerine koyalım
kalan suyuda koyarak suyunu tamamlıyalım
üzerine 5-6 dal maydanoz koyarak kapağını kapatalım
2 hafta sonunda turşunuz hazır
AFİYET OLSUN


Yorumlar