DONDURMALI İRMİK TATLISI



Dondurmalı İrmik Tatlısı
Malzemeler
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
150 gr margarin yada tereyağ
Dondurma
Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
Su ve şekeri bir kapta karıştırın. Şekerin erimesi gerekir. Derin bir tencereye yağı dökün ve yağın kızmasını bekleyin.
İrmiği ekleyin ara vermeden kahverengiliğini alana kadar karıştırarak pişirin.
İrmiğin rengi kahverengi olunca ocağın altını kısın ve şekerli suyu tencereye dökün.
Su çekilene kadar sürekli karıştırın. Şerbeti tamamen çektikten sonra 10 dk dinlendirin
Servis ederken kaseye iki kaşık helva koyun. Üzerine dondurma tekrar helva koyarak kaseyi ters çevirerek servis ederiz
Afiyet olsun.

Yorumlar