Tavuklu Krep Kebabı


Tavuklu Krep Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr tavuk göğsü
  • 250 gr mantar
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber
  • pul biber
  • tuz
  • BEŞAMEL SOS
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • bir tutam karabiber
  • yarım çay kaşığı tuz
  • KREP
  • 2 Su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • tuz
  • 1 çay kaşığı tereyaĞ
  • 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar

Tavuklu Krep Kebabı Tarifi Yapılışı

Tencereye yağı koyuyoruz içine tavukları koyarak kavuruyoruz
doğradığımız kuru soğanı ve biberleri koyuyoruz
ardından mantarları doğrayıp ekliyoruz
baharatları ve tuzunu koyarak pişiriyoruz
suyu çekince pişmiş oluyor bir kenara soğuması için koyuyoruz
BEŞAMEL
Tereyağını eritiyoruz içine unu ilave ediyoruz
karıştırarak kavuruyoruz kokusu çıkana kadar
ardından içine sütü karıştırarak koyuyoruz
kıvamı koyulaşınca kapatıp içine karabiber ve tuzu atıyoruz
beklerken arada karıştıralım
KREP
Yumurtayı kıralım sütü koyalım
unu eklerken karıştıralım ve tuzunu atalım
krep hamuru akıcı kıvamda olmalı
krep tavasını ısıtalım içini bir defaya mahsus yağlayalım
hamurumuzdan bir kepçe dökerek tavayı sallayarak hamurun yayılmasını sağlayalım pişerken hamur göz göz olunca çevirelim
hamur bitene kadar devam ediyoruz
benim yaptığım krep 6 adet çıktı ben biraz büyük yaptım D şeklinde yaptım yaptığımız kreplerin yarısına tavuk harcından koyuyoruz ve kapatıyoruz
[ D börek şekli ]
tepsiye koyuyoruz üzerine beşamel sos ve kaşarı koyarak 200 derecede kaşar hafif pembeleşince çıkaracağız
AFİYET OLSUN




Yorumlar