CEVİZLİ TATLI
MALZEMELER
1 paket hazır baklavalık yufka
250 gr tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
MALZEMELER
1 paket hazır baklavalık yufka
250 gr tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limoN
4 su bardağı su
2-3 damla limoN
Yapılışı
Şerbeti önceden kaynatıp soğumaya bırakalım. Şerbet kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk pişirelim. Kapatmaya yakın limonu koyalım
Tereyağı ve sıvı yağı tavada eritelim. Fırın tepsimizi yağlayalım. Yufkaları tek tek yağlayıp tepsiye koyalım
Yufkaların yarısını koyunca cevizini koyarak diğer yufkaları da aynı şekilde yağlayıp üzerine koyuyoruz
Kalan yağı yufkaları kestikten sonra üzerine gezdirelim.
180 derecede 25-30 dk pişirelim üzeri kızarana kadar fırından çıkınca sıcaklığının çıkmasını bekleyelim
Şerbeti üzerine döküyoruz 3-4 saat dinlendirerek afiyetle yiyebilirsiniz
Şerbeti önceden kaynatıp soğumaya bırakalım. Şerbet kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk pişirelim. Kapatmaya yakın limonu koyalım
Tereyağı ve sıvı yağı tavada eritelim. Fırın tepsimizi yağlayalım. Yufkaları tek tek yağlayıp tepsiye koyalım
Yufkaların yarısını koyunca cevizini koyarak diğer yufkaları da aynı şekilde yağlayıp üzerine koyuyoruz
Kalan yağı yufkaları kestikten sonra üzerine gezdirelim.
180 derecede 25-30 dk pişirelim üzeri kızarana kadar fırından çıkınca sıcaklığının çıkmasını bekleyelim
Şerbeti üzerine döküyoruz 3-4 saat dinlendirerek afiyetle yiyebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder