adananın kıymalı patates kömbesi



ADANANIN KIYMALI PATATESLİ KÖMBESİ
MALZEMELER
1 Su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
aldığı kadar un
tuz
İÇİ İÇİN
250 gr kıyma
4 adet patates
2 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
pul biber
karabiber
yarım yemek kaşığı salça
tuz
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 YAPILIŞI
sıvı malzemeleri koyuyoruz
içine tuzu ve  unu yavaş yavaş koyarak yoğuruyoruz
en az yarım saat dinlenecek
o arada patatesi haşlıyoruz haşlanınca soyarak eziyoruz
kıymayı tencereye koyuyoruz içine sıvı yağ koyarak
kıymayı kavuruyoruz ardından doğradığımız kuru soğanları koyarak onuda kavuruyoruz
ardından salçayı koyarak kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
baharatı ve tuzu atarak kavurup soğuması için bekliyoruz
soğuyunca patatesin içine katarak karıştırıyoruz
yoğurduğumuz hamurdan küçük bezeler yapıyoruz
bezeleri tepsi büyüklüğünde oklavayla açıyoruz
tepsiyi yağlayıp açtığımız hamurları tepsiye koyuyoruz
arasına sıvı yağdan serpiştiriyoruz
üst ,üste 4 adet yufkayı koyuyoruz
üzerine harçtan koyarak tekrar dört adet koyuyoruz iç harçtan tekrar koyuyoruz ve tekrar dört adet üstüne koyarak tamamlıyoruz
sos olarak üzerine 2 yemek kaşığı yoğurdun içine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyarak karıştırıp kömbenin üzerine sürüyoruz
200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
AFİYET OLSUN


Yorumlar