Tek Kişilik Parfe Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı soğuk süt
2 paket krem şanti
1 fincan damla çikolata
1 kase çilek
1 paket petibör bisküvi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı soğuk süt
2 paket krem şanti
1 fincan damla çikolata
1 kase çilek
1 paket petibör bisküvi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Tek Kişilik Parfe Yapımı Tarifi Yapılışı
Çilekleri yıkayıp küçük küçük doğruyoruz
2 su bardağı sütü 2 paket kremşanti ile çırpyoruz bisküvileri elimizle kırıyoruz.
Tüm malzemeleri kremşantinin içine koyarak karıştırıyoruz.
Karışan malzemeleri tek kişilik kek kalıplarının içine yapıyoruz.
Kek kalıbını sitreçle kaplıyoruz.
Hazırladığımız malzemeleri koyarak streçi iyice kapatıyoruz.
Sonra dondurucuya kaldırıyoruz.
En az 5-6 saat dondurucuda kalacak.
Ardından çıkararak servisimizi yapıyoruz.
Böyle yapılan porsiyonluk parfeler şekli bozulmadan servise sunuyoruz.
Üzerini istediğiniz şekilde benmari çikolatayı dökerek servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder