Sütlü Patatesli Börek ( Patates Püresi Tadında )

Sütlü Patatesli Börek ( Patates Püresi Tadında ) Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yufka
4 adet orta boy patates
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı su
Karabiber
Pul biber
Tuz
Sütlü Patatesli Börek ( Patates Püresi Tadında ) Tarifi Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyuyoruz, tencereye koyuyoruz.
3 su bardağı su koyuyoruz.
Patatesler pişince ezerek püre haline getiriyoruz.
Baharatları ve tuzunu atıp karıştırıyoruz.
Tepsiyi yağlıyoruz birinci yufkayı seriyoruz.
Üzerine 1 su bardağı su ile yağı karıştırıp elimizle serpiştiriyoruz.
2. yufkayı sererek onun üzerine de serpiştirip patates püresinin yarısını yayıyoruz.
3. yufkayı sererek yağdan serpiştirip kalan patatesleri koyarak yayıyoruz.
4. ve 5. yufkayı yağlı ve sulu karışımdan koyup üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
NOT ;10 DAKİKA FIRINDA PİŞERKEN ÇIKARIP SÜTÜNÜ ÜZERİNE DÖKÜYORUZ
TEKRAR FIRINA KOYUYORUZ
Afiyet olsun

Yorumlar