Sarelleli Pankek [ Kolay Tarif ] Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2. 5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sarelle
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz ardından şeker, süt ve yağ koyuyoruz çırpıcıyla karıştırıyoruz
unu yavaş yavaş koyuyoruz.
Akıcı bir kıvam olacak.
Tavayı ısıtıyoruz
Pankek hamurunu tavaya kepçeyle koyuyoruz.
Pişen pankek hamuru pişerken delik delik olacak sonra diğer tarafını çeviriyoruz
arkalı önlü pişmiş oluyor
pişen pankeklerin içine sarelle sürüyoruz ardından üzerine hindistancevizi serpiştiriyoruz
pankeki ikiye katlayarak servis ediyoruz
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder