Galeta Unu Yapımı Tarifi


Galeta Unu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-2 Günlük bayat ekmek

Galeta Unu Yapımı Tarifi Yapılışı

Bayat ekmekleri değerlendirmek adına galeta unu yapmaya karar verdim köftelerde ve, tavuklarda kullanabiliriz
  1. Ekmekleri küçük parçalar halinde koparıyoruz.
  2. Fırın tepsisine koyarak kurutma işlemi yapıyoruz.
  3. Ekmekler hafif kızarmaya başlayınca olmuştur.
  4. Soğuyunca rondoya koyarak un haline getiriyoruz.
  5. Ardından tel süzekte eleme işlemi yapıyoruz.
  6. Alta çıkanlar olmuş demektir süzekte kalanları tekrar rondodan geçiriyoruz.
  7. Böylece galeta unumuz hazır olmuş oluyor dolaba kaldırarak gerekli durumlarda kullanırız.
    AFİYET OLSUN

Yorumlar