Galeta Unu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 1-2 Günlük bayat ekmek
Galeta Unu Yapımı Tarifi Yapılışı
Bayat ekmekleri değerlendirmek adına galeta unu yapmaya karar verdim köftelerde ve, tavuklarda kullanabiliriz
- Ekmekleri küçük parçalar halinde koparıyoruz.
- Fırın tepsisine koyarak kurutma işlemi yapıyoruz.
- Ekmekler hafif kızarmaya başlayınca olmuştur.
- Soğuyunca rondoya koyarak un haline getiriyoruz.
- Ardından tel süzekte eleme işlemi yapıyoruz.
- Alta çıkanlar olmuş demektir süzekte kalanları tekrar rondodan geçiriyoruz.
- Böylece galeta unumuz hazır olmuş oluyor dolaba kaldırarak gerekli durumlarda kullanırız.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder