Fırında Kıymalı Kabak Sandal (Kabak Karnıyarık)

Adanalı ailenin yemek günlüğü
1 dk. ·
Fırında Kıymalı Kabak Sandal (Kabak Karnıyarık) Tarifi İçin Malzemeler
6 adet kabak
150 gr kıyma
1 adet domates
1 adet kuru soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz,baharat
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yeşil sivri biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
50 gr kaşar
Fırında Kıymalı Kabak Sandal (Kabak Karnıyarık) Tarifi Yapılışı
KIYMANIN HAZIRLANMASI, kıymayı tencereye koyuyoruz, 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavuruyoruz
Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp kıymanın içine koyarak kavuruyoruz.
Ardından tuz, salça ve baharatını koyarak kavuruyoruz
KABAK HAZIRLAMA, kabakların uç kısımlarını kesiyoruz .Bıçakla uzunlamasına ikiye kesiyoruz.
Tatlı kaşığıyla içlerini çıkarıyoruz tavaya yağı koyuyoruz .
Ardında kabakları yağın içine koyarak arkalı önlü kızartıyoruz, fazla kızartmayalım çünkü narin olduğu için dağılabilir.
Hazırladığımız kıymalardan kabakların içlerini dolduruyoruz.
Üzerine kaşarları koyarak.
180 derecede kaşar kızarana kadar.
AFİYET OLSUN

Yorumlar