Analı Kızlı Köftenin Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- KÖFTE MALZEMESİ
- 2 su bardak ince bulgur
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- SOS
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 diş sarımsak
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- Nane
- KÖFTE MALZEMESİ
- 150 gr kıyma
- 2 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- karabiber
- pulbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- tuz
Analı Kızlı Köftenin Yapımı Tarifi Yapılışı
küçük köftenin içine koyduğumuz kıymaları önceden hazırlayıp dolaba koyuyoruz kıymaların dolması için
ister birgün önceden ister 3-4 saat önceden hazırlanır
kıymayı kavuruyoruz doğradığımız soğanı baharatı ve tuzunu atarak kavuruyoruz
soğuyunca buz dolabına koyuyoruz kıymaların donması için, dolaptan yapacağımız zaman çıkarıyoruz
ister birgün önceden ister 3-4 saat önceden hazırlanır
kıymayı kavuruyoruz doğradığımız soğanı baharatı ve tuzunu atarak kavuruyoruz
soğuyunca buz dolabına koyuyoruz kıymaların donması için, dolaptan yapacağımız zaman çıkarıyoruz
Bulguru ılık su ile ıslıyoruz
20 dk sonra tüm malzemeleri katıp iyice yoğuruyoruz
Arada yoğururken içine az miktarda su katıp yoğuruyoruz.
Yoğurma işlemi bitince küçük parçalar kopararak yuvarlıyoruz kızını yapıyoruz
anasını yapmak için ceviz büyüklüğünde parça alıyoruz içli köfte şeklinde açıyoruz kıymasından koyarak kapatıyoruz böylece anasını ve kızını yapmış oluyoruz 7 -8 su bardağı su koyuyoruz tencerede suyu kaynatıyoruz.
Kaynayınca içine tuz ve 2-3 tane limon tuzu atıyoruz ardından küçük köfteleri katıyoruz, pişmesine 5 dakika kala ana köfteleri atıyoruz pişiriyoruz
ana köfteleri önce pişirirsek dağılır onun için sonlara doğru pişiriyoruz
20 dk sonra tüm malzemeleri katıp iyice yoğuruyoruz
Arada yoğururken içine az miktarda su katıp yoğuruyoruz.
Yoğurma işlemi bitince küçük parçalar kopararak yuvarlıyoruz kızını yapıyoruz
anasını yapmak için ceviz büyüklüğünde parça alıyoruz içli köfte şeklinde açıyoruz kıymasından koyarak kapatıyoruz böylece anasını ve kızını yapmış oluyoruz 7 -8 su bardağı su koyuyoruz tencerede suyu kaynatıyoruz.
Kaynayınca içine tuz ve 2-3 tane limon tuzu atıyoruz ardından küçük köfteleri katıyoruz, pişmesine 5 dakika kala ana köfteleri atıyoruz pişiriyoruz
ana köfteleri önce pişirirsek dağılır onun için sonlara doğru pişiriyoruz
üzerine yaptığımız sosu 3-4 dk önce koyuyoruz beraber kaynatıyoruz
SOS YAPIMI
1 Yemek kaşığı tereyağı eritiyoruz
1 tatlı kaşığı salçayı koyuyoruz
ezdiğimiz sarımsağı koyuyoruz
Ardından nane koyup sos yapıyoruz
AFİYET OLSUN
SOS YAPIMI
1 Yemek kaşığı tereyağı eritiyoruz
1 tatlı kaşığı salçayı koyuyoruz
ezdiğimiz sarımsağı koyuyoruz
Ardından nane koyup sos yapıyoruz
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder