NEFİS KOZALAK MANTI


KOZALAK MANTI
MALZEMELER
3 adet yufka
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
karabiber
pul biber
1 tatlı kaşığı salça
yağ
YAPILIŞI
yufkaları 4 eşit parçaya kesiyoruz
1 üçgeni tekrar 5 parçaya kesiyoruz
kestiğimiz yufkaları geniş yerinden başlayarak pipet yardımıyla sarıp uç kısmını ıslatıp yapıştırıyoruz
kızgın yağda kızartıyoruz
sarımsaklı yoğurtu karıştırıp üzerine döküyoruz
SOS YAPIMI
yağla birlikte kıymayı kavuruyoruz
ardından kuru soğanı doğrayıp onuda kavuruyoruz
salçasını baharatları ve tuzunu atıp
yoğurdun üzerine döküyoruz
AFİYET OLSUN



Yorumlar