ETLİ SOĞANLI NOHUT YEMEĞİ
MALZEMELER
- Yarım kg kuşbaşı et
- 1 kg nohut
- 1 baş orta boy soğan
- 300 gr arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yapılışı
- Nohutu akşamdan ıslıyoruz
- Tencereye doğranmış kuşbaşıyı koyuyoruz içine yarım çay bardağı sıvı yağı katıyuruz biraz karıştırdıktan sonra küçük doğradığımız soğanları katıyoruz soğan kavrulunca salçaları katıp karıştırıyoruz sonra nohutu ekleyip baharatlarını katıp kaynamış suyu katıyoruz kaynayınca kısık olarak düdüklüde 30 dk pişiriyoruz.
- NOT 25 . Dk arpacık soğanları koyuyoruz
- AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder