NEFİS MERCİMEK KÖFTESİ

NEFİS MERCİMEKLİ KÖFTE
KÖFTEMİZ İÇİN 2 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK HAŞLIYORUZ HAŞLANINCA 1 SU BARDAĞI İNCE BULĞURU EKLİYORUZ VE BEKLEMEYE ALIYORUZ EN AZ 15DK SONRA YOĞURMA KABINA ALIYORUZ BAHARATLARINI EKLİYORUZ .2 YADA 3 ADET SOĞANI YARIM SU BARDAGI SIVI YAĞDA KAVURUYORUZ İÇİNE İKİ YEMEK KAŞIGI BİBER SALÇASI KİMYON KARABİBER İSTEYEN OLURSA ACI PUL BİBER EKLIYORUZ BU MALZEMELERLE BİRLİKTE YOĞURUYORUZ VE 4-5 ADET YEŞİL SOĞAN YARIM DEMET MAYDANOZU DOĞRAYIP ONUDA EKLEYİP SERVİSE HAZIRLIYORUZ
AFİYETLER OLSUN

Yorumlar