MALZEMELER
1 Adet kuzu kelle kasaplardan hazır alıyoruz
1 Adet temizlenmiş işkembe
5 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı salça
2Adet limon
karabiber
tuz
yağ
YAPILIŞI
Kelleyi ve işkembeyı iyice yıkıyoruz ardından düdüklü tencereye koyup suyunu ekliyoruz üzerini geçene kadar
kaynayınca kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz pişince tencereden çıkarıp suyunu başka tencereye süzüyoruz kelleyide etlerinden ayırıp küçük parçalar halinde kesip süzdüğümüz suyun içine koyuyoruz işkembeyide kesip onuda koyuyoruz suyu az ise biraz ekleme yapıyoruz
sosu için yağın içine salçayı koyup kokusu çıkınca sarımsağı soyup eziyoruz salçanin içine onuda koyuyoruz sonra sosu tencerenin içine döküp tuzunu baharatını ve limonunu koyup 10 dk kaynatıyoruz isterseniz sirkede ekleyebilirsiniz
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder