ETLİ PATLICANLI VE PATATESLİ TAVA

                      MALZEMELER
1 Kg patlıcan
4 adet patates
750 gr kuzu kuşbaşı et
1 kg domates
baharat
1 yemek kaşığı salça
tuz
1 baş sarımsak
2 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
sıvı yağ

                 YAPILIŞI
Kuşbaşı eti bir tencereye koyup sıvı yağ ekliyoruz karıştırıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz kuzu kuşbaşı olduğu için düdüklü tencereye gerek yok
                Patlıcanı ve patatesi kuşbaşı doğruyoruz . Pişmiş olan kuşbaşıyı fırın tepsisine döşüyoruz üzerine sırasıyla kuru soğanı yemeklik doğrayıp koyuyoruz baharatlarını salçasını koyup etin ve soğanın birbirine karışmasını sağlıyoruz ardından patatesi onun üzerine patlıcanı koyup en üstüne domatesleri ve sarımsaklarınıda ekleyip tuzunu ve suyunu koyup fırında 200 derecede pişiriyoruz arada kaşıkla karıştırarak birbirine özleşmesini sağlıyoruz
                       AFİYET OLSUN


Yorumlar