NEFİS TAVUKLU GARNİTÜRLÜ PİLAV



MALZEMELER
  1. 1 su bardağı pirinç,
  2. 1 su bardağı garnitür ( bezelye,havuç)
  3. Yarım tavuk göğsü kuşbaşı doğrayıp haşlıyoruz
  4. 1.5 su bardağı su
  5. 1 adet kuru soğan
  6. 4 yemek kaşığı sıvı yağı,
  7.  2 yemek kaşığı tereyağ
  8. tuz 
  9. YAPILIŞI
  10. yağı tencereye koyuyoruz içine soğanı doğrayıp pembeleşene kadar karıştırıyoruz pirinci katıp onuda kavuruyoruz içine haşladığımız tavuk ve,garnitürleri katıp suyunu koyuyoruz tuzunu atıp kaynayınca kısıyoruz pişince demlenmesi için biraz bekletiyoruz
  11.       AFİYET OLSUN

Yorumlar