ŞEKERPARE
HAMURU İÇİN
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine),
125 gram yumuşak margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
3 buçuk yemek kaşığı irmik,
1 kabartma tozu (10 gram),
1 vanilya (5 gram),
3 buçuk su bardağı un (su bardağı ölçüsü: 200
ŞERBETİ İÇİN
125 gram yumuşak margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
3 buçuk yemek kaşığı irmik,
1 kabartma tozu (10 gram),
1 vanilya (5 gram),
3 buçuk su bardağı un (su bardağı ölçüsü: 200
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
Çeyrek limon suyu.
YAPILIŞI
İlk olarak şerbetini hazırlamak için, su ile toz şeker tencereye alınıp, ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
4 su bardağı su,
Çeyrek limon suyu.
YAPILIŞI
İlk olarak şerbetini hazırlamak için, su ile toz şeker tencereye alınıp, ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca, içerisine limon suyu ilave edilir ve 5 dakika kaynatılıp ocaktan alınır.
Hazırlanan şerbet, iyice soğuması için bekletilir.
Hamurunu hazırlamak için, gerekli olan un haricindeki malzemelerin tamamı derin bir kap içerisine alınır.
Elle güzelce yoğrularak karıştırılır ve üzerine azar azar un ilave edilerek, iyice yoğrulur.
Elde edilen hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve hafif uzunlamasına yuvarlanır.
Üzerine hafif bastırılıp oval şekil alması sağlanır ve şekli verilen şekerpare, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
Hamurun hepsi bu şekilde yapılıp bitirilir ve tepsiye dizilir.
Hazırlanan şekerparelerin üzerine, yumurta sarısı sürülür ve
çatalın arkası ile çizik atılır.
çatalın arkası ile çizik atılır.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırından alınan şekerpare tatlısının üzerine, tek tek kepçe ile soğuk şerbet dökülür (tatlı sıcak şerbet soğuk olacak).
Bütün şerbet tatlıların üzerine gezdirildikten sonra, şerbetini iyice çekmesi için bekletilir.
şerbetini çektikten sonra servise sunulur.
AFİYET OLSUN
şerbetini çektikten sonra servise sunulur.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder