MALZEMELER
500 ğr kuşbaşı et ister dana ister kuzu
1 su bardağı bezelye
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI
Etlerimizi dana ise düdüklü tencereye koyarak 15 dk pişiriyoruz
kuzu ise önceden tencerede suyu gidene kadar soteliyoruz
etler pişince yağı katıp karıştırıp doğradığımız soğanları ekliyoruz hafif yumuşayınca
salça katıp patates,bezelye ,havuç katarak tuz ve baharatlarını katıp malzemelerin üzerini geçmeyecek şekilde suyunu katıp kaynayınca kısıyoruz kıvamlanınca ocağı kapatalım
AFİYET OLSUN
500 ğr kuşbaşı et ister dana ister kuzu
1 su bardağı bezelye
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI
Etlerimizi dana ise düdüklü tencereye koyarak 15 dk pişiriyoruz
kuzu ise önceden tencerede suyu gidene kadar soteliyoruz
etler pişince yağı katıp karıştırıp doğradığımız soğanları ekliyoruz hafif yumuşayınca
salça katıp patates,bezelye ,havuç katarak tuz ve baharatlarını katıp malzemelerin üzerini geçmeyecek şekilde suyunu katıp kaynayınca kısıyoruz kıvamlanınca ocağı kapatalım
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder