HAVUÇLU ETLİ PİLAV
MALZEMELER
300 GR KUŞBAŞ
1 KURU SOĞAN
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 ADET HAVUÇ
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
3 SU BARDAĞI SU
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
MALZEMELER
300 GR KUŞBAŞ
1 KURU SOĞAN
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 ADET HAVUÇ
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
3 SU BARDAĞI SU
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI
Tereyağ ile eti kavuruyoruz iyice pişince sıvı yağını katıp içine soğanı yemeklik doğruyoruz hafif pembeleşince küçük doğradığımız havuçlarıda katıp 10- 15 saniye karıştırıp pirincini katıp üzerine suyunu katıp karabiber, ve tuzunu katıp kaynayınca kısık pişiriyoruz
afiyet olsun
Tereyağ ile eti kavuruyoruz iyice pişince sıvı yağını katıp içine soğanı yemeklik doğruyoruz hafif pembeleşince küçük doğradığımız havuçlarıda katıp 10- 15 saniye karıştırıp pirincini katıp üzerine suyunu katıp karabiber, ve tuzunu katıp kaynayınca kısık pişiriyoruz
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder