NEFİS YEMEYENE YEDİREN PROFİTEROL

                                   MALZEMELER
4 SU BARDAĞI SU
2 SU BARDAĞI UN
125 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞ
1 ÇİKOLATA SOSU
4 SU BARDAĞI SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
4 YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
                                           YAPILIŞI
MARGARİNIN  İÇİNE 4 SU BARDAĞI SUYU KATIYORUZ SU KAYNAYINCA UNU KATIP HIZLI HIZLI KARIŞTIRIYORUZ KATILAŞINCA SOĞUMASINI BEKLİYORUZ SOĞUYUNCA YUMURTAYI TEK TEK KIRIYORUZ HER KIRDIĞIMIZDA ÇIRPIYORUZ  KAŞIK YARDIMIYLA ALIP TEPSİYE DİZİYORUZ 180 DERECEDE 40 DK PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİYORUZ PİŞİNCE FIRINI KAPATIP 10 DK FIRINDA BEKLETİYORUZ
                                     MUHALLEBİNİN YAPILIŞI
3 SU BARDAĞI SÜT,UN NİŞASTA ŞEKER  1 YUMURTANIN SARISI KATIP KARIŞTIRIP PİŞİRİYORUZ.PİŞİNCE 50 GR MARGARİN 1 VANİLYA KATIP ÇIRPIYURUZ
                                  SOĞUYUNCA PİŞEN PROFİTEROL  LE RİN İÇİNE KATIYORUZ
                  ÇİKOLATA SOS UNU DA TARİF ÜZERİNE YAPIP PROFİTEROL LE RİN ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ  SOSUN SOĞUK OLMASI LAZIM İSTEĞE GÖRE SÜSLER YAPABİLİRSİNİZ


















Yorumlar