MALZEMELER
- 3 yumurta,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı toz şeker,
- Yarım çay bardağı sıvı yağ,
- 2 su bardağı irmik,
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin,
Şerbeti için;
- 5 su bardağı toz şeker,
- 5 su bardağı su,
- Yarım limON
- YAPILIŞI
Yumurta ve toz şeker, iyice köpürüne dek çırpılır.
Yoğurt ve sıvı yağ eklenip, çırpmaya devam edilir.
İrmik, un, kabartma tozu ve vanilin ilavesi ile karıştırılıp, koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edilir.
Yuvarlak borcam tepsi içerisine boşaltılıp yaydırılır.
Önceden ısıtılan 200° fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Pişen revani keki soğumaya bırakılır.
Şerbetini hazırlamak için, şeker ve su tencereye alınıp kaynamaya bırakılır.
Kıvam almaya başlayan şerbetin içerisine limon suyu sıkılıp, ocaktan alınır.
Sıcağı çıkıp, ılınmya başlayan şerbet soğuk revani kekinin üzerine dökülür.
Yorumlar
Yorum Gönder