Malzemeler:
- 2 su bardagi un
- 1 su bardagi iri kiyilmis badem
- 1 yumurta aki
- 200 gr tereyagi
- 6 yemek kasigi pudra sekeri
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardagi iri kiyilmis badem tavada karistırılarak yakmadan kavrulur. Devamlı karistirmak gerek çünki çabuk yanabilir.Tavadan bademleri alınca ayni tavaya bu sefer 2 su bardagi unu koyup unu da sararana kadar kavururuz.Un ve bademler soguyunca icine elenmis pudra sekerini oda sicakliginda yumuşamis tereyagini yumurta beyazini vanilya ve 1 tatli kasigi kabartma tozunu katip yogururuz.Sonra merdaneyle bir santim kalinliginda acilip bardakla kesilir .Resimde görüldüğü gibi kesilen hamur bardakla tekrar ay seklinde kesilir.Kagit serilmis tepsiye dizip önceden 180 derecede isitilmis firinda pembelesene kadar pişir AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder