MİNİK MİNİK KÖSTEBEK PASTA


Malzemeler:
4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti.
YAPILIŞI:Öncelikle krema mızı hazırlıyoruz çünkü soğuyacak. malzemeleri ocakta pişiriyoruz. Fokurdayınca altını kapatıp karıştırıp vanilyasını döküp soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz içinde pandispanya hazırlayacağımız için 4 yumurtanın beyazıyla sarısını ayırıp beyazını katılaşana kadar çırpıyoruz. Sarısına da diğer malzemeleri katıp çırpıyoruz. Unu koymadan yumurtanın beyazını da ekleyip karıştırıyoruz. Sonra unu ekliyoruz. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde pişiriyoruz. Dikkatli pişirelim, kurumasın.. Kek ılıyınca su bardağını ıslatıp ıslatıp kesiyoruz. Geri kalan parçaları rondodan geçiriyoruz. Soğuyan kremamızın içine 1 paket krem şanti koyup mikserle çırpıyoruz. Bir yemek kaşığı ile kremadan kek parçasının üzerine koyuyoruz. Ardından kalan kek parçası kırıntılarına buluyoruz. Elimizle şekil veriyoruz. 1 gece dolapta bekletiyoruz. BİRİ ISPANAKLI BİRİ KAKAOLU

Yorumlar