- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 150 gr marğarin yada tereyağ
Süsü içi
Ne isterseniz
YAPILIŞI
- Su ve şekeri bir kapta karıştırın. Şekerin erimesi gerekir.
- Derin bir tencereye yağı dökün ve yağın kızmasını bekleyin.
- İrmiği ekleyin ara vermeden kahverengiliğini alana kadar karıştırarak pişirin.
- İrmiğin rengi kahverengi olunca ocağın altını kısın ve şekerli suyu tencereye dökün.
- Su çekilene kadar sürekli karıştırın.
- Şerbeti tamamen çektikten sonra ocaktan alıp servis için soğumaya bırakın.
- Servis öncesi üzerine istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder