İRMİK HELVASI YEMEKTEN SONRA

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gr marğarin yada tereyağ
Süsü içi 
Ne isterseniz

        YAPILIŞI

  1. Su ve şekeri bir kapta karıştırın. Şekerin erimesi gerekir.
  2. Derin bir tencereye yağı dökün ve yağın kızmasını bekleyin.
  3. İrmiği  ekleyin ara vermeden kahverengiliğini alana kadar karıştırarak pişirin.
  4. İrmiğin rengi kahverengi olunca ocağın altını kısın ve şekerli suyu tencereye dökün.
  5. Su çekilene kadar sürekli karıştırın.
  6. Şerbeti tamamen çektikten sonra ocaktan alıp servis için soğumaya bırakın.
  7. Servis öncesi üzerine istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlar