GÖZLEME TARİFİ
Malzemeler
6 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
2-2, 5 su bardağı su
İç malzemesi
peynir
isteğe bağlı farklı iç malzemeler de kullanılabilir.
Hazırlanışı
Yoğurma kabına un, tuz, instant maya alınır. 2 – 2,5 su bardağı su yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayacak kıvamda hamur hazırlanır. Hamurdan bezeler oluşturulur ve üzerleri kapatılacak kurulmaması sağlanır.
1 tane beze alınarak un yardımı ile ince bir şekilde açılır. Hamurun yarısına iç malzemeden serpilerek diğer yarısı üzerine kapatılır ve kenarların yapışması için bastırılır.
Hazırlanan gözleme yapışmaz ve yağsız tavada arkası önü kızarana kadar pişirilir.
Pişen gözleme servis tabağına alınarak tereyağı ile hafifçe yağlanır.(Tereyağı yoksa margarin de kullanabilirsiniz.Ama tereyağının lezzetini vermez)
Afiyet olsun
6 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
2-2, 5 su bardağı su
İç malzemesi
peynir
isteğe bağlı farklı iç malzemeler de kullanılabilir.
Hazırlanışı
Yoğurma kabına un, tuz, instant maya alınır. 2 – 2,5 su bardağı su yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayacak kıvamda hamur hazırlanır. Hamurdan bezeler oluşturulur ve üzerleri kapatılacak kurulmaması sağlanır.
1 tane beze alınarak un yardımı ile ince bir şekilde açılır. Hamurun yarısına iç malzemeden serpilerek diğer yarısı üzerine kapatılır ve kenarların yapışması için bastırılır.
Hazırlanan gözleme yapışmaz ve yağsız tavada arkası önü kızarana kadar pişirilir.
Pişen gözleme servis tabağına alınarak tereyağı ile hafifçe yağlanır.(Tereyağı yoksa margarin de kullanabilirsiniz.Ama tereyağının lezzetini vermez)
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder