ELMALI TURTA

Hamur için;
  • 2 tane yumurta
  • 250 gram katı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
İçi için;
  • 4 adet kırmızı elma
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Dilemeniz halinde çekilmiş ceviz
Üstü için;
  • Pudra şekeriElmalı turta içi için:
    1. Elmaları doğrayın ve toz şekerle birlikte karıştırın. 
    2. Tarçını da ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirin.
    Elmalı turta yapılışı:
    1. Un dışında bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.
    2. Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
    3. Hazırladığınız hamurdan üzerine kafes yapmak için bir miktar ayırın. 
    4. Bir yuvarlak oluşturacak şekilde hamuru açın.
    5. Elmalı harcı açtığınız hamurun üzerine ekleyin.
    6. En son ayırdığınız hamur ile küçük şeritler yapın ve elmalı turtanın üzerini kafes olacak şekilde kapatın. 
    7. Önceden ısıtılan 180° fırında kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.

Yorumlar