BOHÇA BÖREĞİ

Malzemeler : 
3 adet yufka 
1 adet yumurta 
1/2 su bardağı yoğurt 
1/2 çay bardağı süt 
1/2 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için malzemeler : 
2 adet orta boy haşlanmış patates 
1 adet kuru soğan 
1 adet çarliston biber 
1 yemek kaşığı domates salçası 
3 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı tuz
İç harcı yapılışı için : 
Öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayın. Haşlanmış patatesleri ezerek püre haline getirin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve içerisine küp küp doğradığınız kuru soğanı ilave ederek güzelce kavurun, ardından içine ince ince doğradığınız çarliston biberi ilave edip bir süre daha kavurun ve salçayı da ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Ardından tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırın ve altını kapatın. Hazırladığınız bu soğanlı karışımı patates püresine ekleyin, güzelce karıştırın, iç harcınız hazır. 
Yufkaları ıslatmak için: 
Yumurta, yoğurt, süt ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırparak homojen bir karışım hazırlayın. Ardından bir yufkayı tezgaha yayın ve bir fırça yardımıyla üstüne hazırladığınız yoğurtlu sostan güzelce sürün. Yufkanızın her tarafının bu sosla ıslandığından emin olun.

 Şimdi büyük bir kare şeklindeki yufkanızı bir bıçak yardımıyla 4’e bölerek bir yufkadan 4 adet kare elde edin. Hazırladığınız her bir yufka karesinin tam ortasına, hazırladığınız patatesli harçtan bir yemek kaşığı kadar koyun ve minik karelerin karşılıklı kenarlarını çapraz şekilde birbirlerine doğru katlayarak bir bohça gibi kapatın. 180 derecede kızarana kadar pişirin
                                 afiyet olsun

Yorumlar