SÜS BİBER TURŞUSU YAPIMI

Süs Biber Turşusu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg sarı süs biberi
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 baş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • 2 yemek kaşığı limon tuzu
  • 6-7 dal maydanoz
  • Süs Biber Turşusu Yapımı Tarifi Yapılışı

    1. Biberleri önce iyice yıkıyoruz, sularının süzülmesi için bekleyelim yoksa elimiz çok yanar.
    2. Sonra sap kısımlarını küçültelim uzunsa bıçakla kesiyoruz.
    3. Biberlerin uç kısmını bıçakla küçük kesikler yapıyoruz.
    4. Hazırladığımız kavanoza soyduğumuz sarımsak tan bir kaç tane kavanoza koyuyoruz.
    5. Biberlerin birazını koyarak tekrar sarımsak koyuyoruz limon tuzunu kavanoza koyup tekrar biber koyuyoruz.
    6. Sirkenin içine tuzu atarak eritiyoruz onuda kavanoza koyup kalan suyunu tamamlamak için içme suyundan koyarak tamamlıyoruz.
    7. Kapağını kapatmadan üzerine 6-7 dal maydanoz yıkayıp koyuyoruz.
    8. Biberler üste kalıp bozulmasın diye kapağını kapatıp kavanozu alt üst ederek sosun birbirlerine karışmasını sağlıyoruz
    9. İsteyen plastik şişelere koyarak yapabilir yöntem aynı oluyor değişiklik yok 2-3 hafta sonra yenir.
      AFİYET OLSUN

Yorumlar