Sarımsaklı Zeytinyağlı Somon [ Tavada ] Tarifi İçin Malzemeler
1 Kg somon dilimlenmiş
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 Kg somon dilimlenmiş
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
Sarımsaklı Zeytinyağlı Somon [ Tavada ] Tarifi Yapılışı
Somon balığını yıkıyoruz suyunu süzdürüyor ve havlu kağıtta kurutuyoruz
zeytinyağı bir kaba koyuyoruz sarımsakları ezerek zeytinyağın içine koyarak karıştırıyoruz
unu ve mısır ununu bir kaba koyarak karıştırıyoruz
balıkları önce tuzluyoruz ardından una bulayıp tepsiye koyuyoruz
tavaya yağı koyarak yağ ısınınca içine balıkları koyuyoruz
kızarınca diğer tarafını çeviriyoruz
arkalı önlü iki tarafını kızartıyoruz havlu kağıdın üzerine çıkarıyoruz
sonra servis tabağına alıyoruz
AFİYET OLSUN
zeytinyağı bir kaba koyuyoruz sarımsakları ezerek zeytinyağın içine koyarak karıştırıyoruz
unu ve mısır ununu bir kaba koyarak karıştırıyoruz
balıkları önce tuzluyoruz ardından una bulayıp tepsiye koyuyoruz
tavaya yağı koyarak yağ ısınınca içine balıkları koyuyoruz
kızarınca diğer tarafını çeviriyoruz
arkalı önlü iki tarafını kızartıyoruz havlu kağıdın üzerine çıkarıyoruz
sonra servis tabağına alıyoruz
AFİYET OLSUN


Yorumlar
Yorum Gönder