Dövmeli Tarhana Çorbası (Aşurelik Buğday) Tarifi İçin Malzemeler


Dövmeli Tarhana Çorbası (Aşurelik Buğday) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tarhana (akşamdan su koyup ıslıyoruz)
  • 7 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz

Dövmeli Tarhana Çorbası (Aşurelik Buğday) Tarifi Yapılışı

  1. Islatmış olduğumuz tarhanayı elimizle iyice eziyoruz.
  2. 1 bardak yoğurdu sulandırıp katıyoruz.
  3. Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  4. Kaynayınca kısık olarak kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
  5. Sos için, yağı eritiyoruz salçayı koyup kokusu çıkınca naneyi koyuyoruz.
  6. Sonra çorbanın üzerine gezdiriyoruz. İsteyen sarımsak ezip sosa koyabilir.
    AFİYET OLSUN

Yorumlar