Ana içeriğe atla
Dövmeli Tarhana Çorbası (Aşurelik Buğday) Tarifi İçin Malzemeler
Dövmeli Tarhana Çorbası (Aşurelik Buğday) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg tarhana (akşamdan su koyup ıslıyoruz)
- 7 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 su bardağı yoğurt
- Tuz
Dövmeli Tarhana Çorbası (Aşurelik Buğday) Tarifi Yapılışı
- Islatmış olduğumuz tarhanayı elimizle iyice eziyoruz.
- 1 bardak yoğurdu sulandırıp katıyoruz.
- Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayınca kısık olarak kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
- Sos için, yağı eritiyoruz salçayı koyup kokusu çıkınca naneyi koyuyoruz.
- Sonra çorbanın üzerine gezdiriyoruz. İsteyen sarımsak ezip sosa koyabilir.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder