DONDURMALI İRMİK HELVASI


Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gr margarin yada tereyağ
  • Dondurma

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Su ve şekeri bir kapta karıştırın. Şekerin erimesi gerekir. Derin bir tencereye yağı dökün ve yağın kızmasını bekleyin.
  2. İrmiği ekleyin ara vermeden kahverengiliğini alana kadar karıştırarak pişirin.
  3. İrmiğin rengi kahverengi olunca ocağın altını kısın ve şekerli suyu tencereye dökün.
  4. Su çekilene kadar sürekli karıştırın. Şerbeti tamamen çektikten sonra 10 dk dinlendirin
  5. Servis ederken kaseye iki kaşık helva koyun. Üzerine dondurma tekrar helva koyarak kaseyi ters çevirerek servis ederiz
    Afiyet olsun.

Yorumlar