Ana içeriğe atla
Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 150 gr margarin yada tereyağ
- Dondurma
Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Su ve şekeri bir kapta karıştırın. Şekerin erimesi gerekir. Derin bir tencereye yağı dökün ve yağın kızmasını bekleyin.
- İrmiği ekleyin ara vermeden kahverengiliğini alana kadar karıştırarak pişirin.
- İrmiğin rengi kahverengi olunca ocağın altını kısın ve şekerli suyu tencereye dökün.
- Su çekilene kadar sürekli karıştırın. Şerbeti tamamen çektikten sonra 10 dk dinlendirin
- Servis ederken kaseye iki kaşık helva koyun. Üzerine dondurma tekrar helva koyarak kaseyi ters çevirerek servis ederiz
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder