Dondurma Tadında Muhallebili Kadayıf


Dondurma Tadında Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
50 gr tereyağ veya margarin
KADAYIF İÇİN
250 gr tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağ veya marğarin
4 yemek kaşığı şeker
Dondurma Tadında Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı
Tel kadayıfı kolay kırılması için dondurucuya koyuyoruz.
Tel kadayıfı küçük küçük kırıyoruz.
Tavaya tereyağ ve şekeri koyuyoruz karıştırıp tel kadayıfı ekliyoruz.
Karıştırarak kavuruyoruz.
Pembeleşince ocağı kapatıyoruz başka kaba alarak soğutuyoruz.
MUHALLEBİNİN YAPILIŞI
Tencereye vanilya ve yağ hariç tüm malzemeleri koyuyoruz.
Çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz.
Pişince vanilya ve yağı koyuyoruz arada karıştırarak soğutuyoruz.
Pütürcük oluşmuşsa blender yapıyoruz.
Koyacağımız tepsiye tel kadayıfın yarısını koyuyoruz.
Üzerine muhallebisini döküyoruz.
Onun üzerine tekrar tel kadayıf koyuyoruz.
Buz dolabına koyarak 1- 2 saat bekletiyoruz.
Sonra dilimleyerek servis edebiliriz
AFİYET OLSUN


Yorumlar