ÇEKİRDEKLİ DEREOTLU POĞAÇA

Çekirdekli Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gr tereyağ veya margarin
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı çekirdek içi
  • 1 demet dereotu
  • Çekirdekli Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

    1. Yoğurdun içine sıvı yağ ve erittiğimiz tereyağını koyuyoruz.
    2. Yumurta sarısının birini ayırıp diğerlerini koyuyoruz.
    3. Dereotunu doğrayıp onuda koyuyoruz.
    4. Koyduğumuz malzemeleri karıştırıp.
    5. İçine ununu koyuyoruz.
    6. Şekeri ve tuzunu koyup.
    7. Kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.
    8. 10- 15 dk dinlendikten sonra.
    9. Elimize küçük parçalar alıp şekil veriyoruz.
    10. Fırın tepsisine koyup.
    11. Üzerine yumurta sarısı sürüp.
    12. Çekirdek içlerini üzerine serpiyoruz.
    13. 180 derecede 20 dk [ kızarana kadar ]
      AFİYET OLSUN

Yorumlar