Ana içeriğe atla
ÇEKİRDEKLİ DEREOTLU POĞAÇA
Çekirdekli Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 50 gr tereyağ veya margarin
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı çekirdek içi
- 1 demet dereotu
Çekirdekli Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı
- Yoğurdun içine sıvı yağ ve erittiğimiz tereyağını koyuyoruz.
- Yumurta sarısının birini ayırıp diğerlerini koyuyoruz.
- Dereotunu doğrayıp onuda koyuyoruz.
- Koyduğumuz malzemeleri karıştırıp.
- İçine ununu koyuyoruz.
- Şekeri ve tuzunu koyup.
- Kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.
- 10- 15 dk dinlendikten sonra.
- Elimize küçük parçalar alıp şekil veriyoruz.
- Fırın tepsisine koyup.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp.
- Çekirdek içlerini üzerine serpiyoruz.
- 180 derecede 20 dk [ kızarana kadar ]
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder