Antakya Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
600 Gr orta yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 kırmızı biber
4 yeşil biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı yuz
yarım yemek kaşığı salça
yarım demet maydanoz
5 diş sarımsak
SOS
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 kırmızı biber
4 yeşil biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı yuz
yarım yemek kaşığı salça
yarım demet maydanoz
5 diş sarımsak
SOS
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Antakya Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
Kuru soğanı ve domatesi soyup küçük küçük doğruyoruz
kırmızı ve yeşil biberi, de doğruyoruz
maydanozu ve sarımsağı doğruyoruz
doğradığımız malzemeleri küçük el satırıyla ince ince kıyıyoruz
kıymayla beraber baharatı, tuzu, ve doğradığımız malzemeleri karıştırarak yoğuruyoruz
tepsiyi yağlayıp kıymalı harcı tepsiye döşüyoruz
dilimleyip üzerine domates ve biberleri kğyuyoruz
sos
1 yemek kaşığı domates salçasını 1 su bardağı su ile sulandırıp kıymanın üzerine döküyoruz
200 derecede pişiriyoruz
kırmızı ve yeşil biberi, de doğruyoruz
maydanozu ve sarımsağı doğruyoruz
doğradığımız malzemeleri küçük el satırıyla ince ince kıyıyoruz
kıymayla beraber baharatı, tuzu, ve doğradığımız malzemeleri karıştırarak yoğuruyoruz
tepsiyi yağlayıp kıymalı harcı tepsiye döşüyoruz
dilimleyip üzerine domates ve biberleri kğyuyoruz
sos
1 yemek kaşığı domates salçasını 1 su bardağı su ile sulandırıp kıymanın üzerine döküyoruz
200 derecede pişiriyoruz


Yorumlar
Yorum Gönder