KATLI ISPANAKLI BÖREK


  •                                MALZEMELER
  • 1 KG UN
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 PAKET MARGARİN VEYA TERE YAĞ
  • YARIM KG ISPANAK
  • 2 ADET KURU SOĞAN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  •                                   HAMUR YOĞURMA 
  • Un ve tuz katıp ele yapışmayan hamur yoğuruyoruz en az 1 saat dinlenecek kolay açılması için
  • hamurdan bezeler yapıyoruz tabak büyüklüğünde açıp erittiğimiz yağımızdan aralarına sürüyoruz üst üste 5 tane oluyor en üsteki ne sürmüyoruz
  • takrar 15 dk dinlendiriyoruz 
  • bunları tepsi büyüklüğünde açıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz aralarına harçtan katıp tekrar açıyoruz tekrar harç katıyoruz
  • toplam 3 hamur açıp 2 defa aralara  harç katıyoruz
  •                                         ISPANAĞIN HAZIRLANMASI
  • Ispanaklar doğranır 
  • 2 kuru soğan doğranır yağ katılır soğanlar pişince salça ve baharatlar katılır soğuyunca doğramış olduğumuz ıspanakların üzerine döküp harmanlıyoruz 
  • ispanakları haşlamadan yapıyoruz vitaminleri yok olmuyor pişince aynı haşlanmış gibi oluyor
  •                                                   AFİYET OLSUN


Yorumlar