Ana içeriğe atla
- MALZEMELER
- 1 KG UN
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 1 PAKET MARGARİN VEYA TERE YAĞ
- YARIM KG ISPANAK
- 2 ADET KURU SOĞAN
- 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
- 1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- HAMUR YOĞURMA
- Un ve tuz katıp ele yapışmayan hamur yoğuruyoruz en az 1 saat dinlenecek kolay açılması için
- hamurdan bezeler yapıyoruz tabak büyüklüğünde açıp erittiğimiz yağımızdan aralarına sürüyoruz üst üste 5 tane oluyor en üsteki ne sürmüyoruz
- takrar 15 dk dinlendiriyoruz
- bunları tepsi büyüklüğünde açıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz aralarına harçtan katıp tekrar açıyoruz tekrar harç katıyoruz
- toplam 3 hamur açıp 2 defa aralara harç katıyoruz
- ISPANAĞIN HAZIRLANMASI
- Ispanaklar doğranır
- 2 kuru soğan doğranır yağ katılır soğanlar pişince salça ve baharatlar katılır soğuyunca doğramış olduğumuz ıspanakların üzerine döküp harmanlıyoruz
- ispanakları haşlamadan yapıyoruz vitaminleri yok olmuyor pişince aynı haşlanmış gibi oluyor
- AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder