5 LITRE DÜDÜKLÜ TENCERENİN İÇİNE YARISINA KADAR SU KOYUP ELİMİZİ AZ YAKACAK ISIDA OLMALI DOGRADIĞIMIZ TIRŞİKİ İÇİNE KOYUYORUZ BİR KASE YOGURT YOĞURDUN İÇİNE YARIM SU BARDAĞI UN KOYUP KARIŞTIRIP ONUDA TIRŞİĞİN İÇİNE KATIYORUZ BİR ÇAY BARDAGI AŞURELİK BUĞDAY BİR ÇAY BARDAĞI NOHUT ONLARIDA YIKAYIP İÇİNE KATIYORUZ İYİCE KARIŞTIRIP ÜZERİNİ KAPATACAK ŞEKİLDE UN İLE KAPATIYORUZ.
DÜDÜKLÜNÜN KAPAĞINI KAPATIP GECEDEN SABAHA KADAR MAYALANMASINI BEKLİYORUZ ONUN İÇİN KAPAGINI KAPATTIKTAN SONRA ÜZERİNİ ÖRTÜP SIKICA BASTIRIYORUZ
ERTESİ GÜN KAPAGINI AÇIP KAYNATIYORUZ KAYNATIRKEN KÖPÜĞÜNÜ ALIP ATIYORUZ SONRA DÜDÜKLÜNÜN KAPAĞINI KAPATIP EN AZBİR BUÇUK SAAT KAYNATIYORUZ KISIK ŞEKİLDE SAATİ DOLUNCA KAPAĞINI AÇIP SOYDUGUMUZ BİR BAŞ SARIMSAĞI EZİP İÇİNE KATIYORUUZ TUZUNU ATIP ILININCA AFİYETLE YİYORUZ.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder