NEFİS AŞURE

AŞURE

Malzemeler
3 su bardağı buğday
1/2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı kurufasulye
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı Fındık
1 tane nar
Aldığı kadar şeker
Biraz tarçın
Biraz kuş üzümü

Ön Hazırlık:
Bir gün önce akşamdan buğday, fasulye ve nohut suya ıslatılır.Buğday kaynayan suyla ıslatılıp üzeri sarılarak mayalanır.fasulye ve nohut ise ılık suya ağzı açık olarak ıslatılır.

Hazırlanışı:
Fasulye, nohut ve buğday ayrı kaplarda haşlanır. Buğdayın suyu azaldıkça sıcak su ekleyebiliriz.Buğday iyice piştiken sonra üzerine pişmiş nohut ve fasulyemizi ekleyip bi kaç taşım kaynatıyoruz.Sonra dileğimize göre çeşitlendireceğimiz kuru meyvelerimizi ilave ediyoruz.Bir taşım daha kaynatıyoruz.Sonra şekerini ekleyip aşuremizin tadını bakarak ayarlıyoruz.Şekeri biraz belirgin olsun çünkü bekledikçe şekerini çekiyor.

İyice özdeşleşen aşuremizi kaselere bölerek dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz....

Yorumlar