MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZE ELMALI KURABİYE TARİFİ VERECEĞİM
MALZEMELER
1 KG ELMA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
100 GR CEVİZ İÇİ
1 PAKET MARGARİN
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ
KARBONAT
YOĞURT
1 YUMURTA
UN
YAPILIŞI
ELMALARIN KABUKLARINI SOYUP RENDELİYORUZ . DAHA SONRA ELMALARI TENCEREYE KOYUP ÜZERİNE ŞEKERİNİ İLAVE EDİP PİŞİRİYORUZ.SOĞUYUNCA TARÇIN VE CEVİZ KATIP KARIŞTIRIYORUZ.HAMURU İÇİN ;
MARGARİN ERİTİP ÜZERİNDE YARIM SIVI YAĞI,YOĞURT,YUMURTANIN AKI,KARBONAT,ALDIĞI KADAR UN EKLEYİP YOĞURUYORUZ.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALARI ALIP İÇİNE İÇ MALZEMESİNİ KOYUP ŞEKİL VERİYORUZ.180 DERECEDE 20 DK PİŞİRİP SOĞUYUNCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ EKLEYİP SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET OLSUN
MALZEMELER
1 KG ELMA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
100 GR CEVİZ İÇİ
1 PAKET MARGARİN
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ
KARBONAT
YOĞURT
1 YUMURTA
UN
YAPILIŞI
ELMALARIN KABUKLARINI SOYUP RENDELİYORUZ . DAHA SONRA ELMALARI TENCEREYE KOYUP ÜZERİNE ŞEKERİNİ İLAVE EDİP PİŞİRİYORUZ.SOĞUYUNCA TARÇIN VE CEVİZ KATIP KARIŞTIRIYORUZ.HAMURU İÇİN ;
MARGARİN ERİTİP ÜZERİNDE YARIM SIVI YAĞI,YOĞURT,YUMURTANIN AKI,KARBONAT,ALDIĞI KADAR UN EKLEYİP YOĞURUYORUZ.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALARI ALIP İÇİNE İÇ MALZEMESİNİ KOYUP ŞEKİL VERİYORUZ.180 DERECEDE 20 DK PİŞİRİP SOĞUYUNCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ EKLEYİP SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder